Programma
-
16.00 uur
Ontvangst & welkom & netwerken
-
16.45 uur
Volgens CBS & TNO hadden in 2023 20% van de werknemers in Nederland burn-out klachten. Uitspraken als "Ik voel me emotioneel uitgeput door mijn werk", "Aan het einde van een werkdag voel ik me leeg", "Ik voel me moe als ik 's morgens opsta en geconfronteerd word met mijn werk" en Ik voel me compleet uitgeput door mijn werk" zijn indicatoren van vermoeidheid en uitputting en kunnen een signaal voor burn-out zijn. Maar waardoor ontstaat een burn-out? En minstens zo belangrijk: wat kun je er aan doen? Jeanne van Mierlo, rouw- en traumatherapeute, neemt ons mee in haar kijk op dit boeiende en veelvoorkomende thema.
-
18.15 uur
Netwerken onder het genot van een overheerlijk diner
-
19.00 uur
Ronde Tafel Gesprek: van elkaar leren en geïnspireerd worden in het thema 'Burn-out; wat nu?'.
-
20.00 uur
Einde
Inspiratieverhaal
Burn-out; wat nu?
Een burn-out is een geleidelijk proces en ontstaat niet van de ene op de andere dag. Dat kan echter wel zo lijken, omdat je niet hebt gevoeld hoe het met jou en je lijf ging. Je hebt de signalen genegeerd. Als een dreigende burn-out op tijd (h)erkend wordt en mensen de juiste begeleiding krijgen, dan kunnen de negatieve gevolgen beperkt of zelfs voorkomen worden.
Een beetje stress motiveert ons en is goed voor onze ontwikkeling. Als we stress vergelijken met een boog, dan geeft de spanning in de boog de pijl de energie die hij nodig heeft om zijn doel te bereiken. Zonder stress, of spanning, in de boog komt de pijl nergens. Als we de boog echter ‘over-spannen’, dan verliest deze zijn veerkracht. En breekt uiteindelijk. Hetzelfde gebeurt als we de boog na gebruik vergeten te ‘ont-spannen’.
Burn-out kun je raken als je lange tijd stelselmatig te veel en te vaak over je grenzen heengaat zonder te herstellen. Dit kan wel enkele jaren duren, maar uiteindelijk raak je fysiek, emotioneel en mentaal compleet op. Je hebt geen energie meer en voelt je dodelijk vermoeid. Je bent uitgeput of opgebrand, hebt nergens zin in. Het kan je niet meer schelen, je kunt eenvoudigweg niet meer.
Vaak is het de omgeving die als eerste merkt dat het niet goed met je gaat. Omdat je eigenlijk al heel lang, soms jarenlang, op je tenen loopt. Overigens heb je zelf ook het gevoel geen controle meer te hebben over je functioneren. Je bent extreem moe, prikkelbaar en hebt geen plezier meer in je werk en andere dingen. Verder pieker je lang en veel, kampt met concentratieverlies, denkt en doet chaotisch en hebt slaapproblemen. En ‘opeens’ gaat het mis. Je stort volledig in. Een klein onbeduidend voorval kan de druppel zijn die de emmer laat overlopen.
In begeleiding draait het er niet alleen om meer rust en weer energie te krijgen, maar ook om erachter te komen wat de burn-out heeft veroorzaakt. Doe je dat niet? Dan is de kans op herhaling in de toekomst groot.
In een interactief verhaal neemt Jeanne van Mierlo, rouw- en traumatherapeute ons mee in haar kijk op burn-out en de drie thema’s die zo bij burn-out horen: je verlangen negeren, niet genomen rouw uit het verleden en plekverwarring.
Praktische info
Datum & tijd
Woensdag 24 september 2025
16.00 uur tot 20.00 uur
Inclusief heerlijk eten & drinken
Kom gratis ervaren
Ben je nog geen lid van Yumi en wil je eens ervaren hoe ons netwerk werkt?
Wees dan van harte welkom!
We gunnen iedereen die geïnteresseerd is in ons netwerk eenmalig de mogelijkheid gratis deel te nemen. Het leuke is dat iedere live bijeenkomst dus uit andere mensen bestaat dus volop de gelegenheid biedt nieuwe mensen te ontmoeten en bestaande contacten aan te halen.
Een korte impressie van eerdere Yumi bijeenkomsten
Meld je nu aan!
Laat weten of je van de partij bent en verzeker je van een plek.
Als je een introducee meeneemt, geef dit dan in het veld ‘bijzonderheden/vragen’ aan
en vermeld de naam (en mailadres) van iedere introducee die je meeneemt.
Laat het ons ook gerust weten als je dieetwensen hebt. Dan houden we daar graag rekening mee.
Eerst nog wat meer weten over Yumi?
Klik dan hierTot snel....
Dagen
Uren
Minuten