(Pré-)APPA coaching

Eigen-zinnige begeleiding van
(ex) politieke bestuurders

Wethouder of burgemeester af: wat nu?

 • Het einde van je bestuurstermijn komt in zicht; je vraagt je af of er nog meer is dan deze job.
 • Je hebt voor jezelf al besloten dat het wel mooi geweest is; je bent toe aan een nieuwe uitdaging,
 • De politieke verhoudingen veranderen. Het is duidelijks dat er geen plaats meer voor je is in het gemeentebestuur.

Je leven gaat er heel anders uitzien, als je wethouder of burgemeester af bent. Je bent niet meer de publieke figuur, die velen weten te vinden. Niet meer de gerespecteerde en graag geziene gast bij allerlei activiteiten. De gemeenschap waartoe je je verbonden weet, gaat verder. Zonder jou. 

De vraag voor jou: hoe ziet mijn toekomst eruit? Wat doe ik met die enorme hoeveelheid tijd die ik krijg? En soms: wat betekent dit voor mijn partner, mijn kinderen? Waar kan ik mijn talenten kwijt? Wat is een zinvolle en uitdagende stap na deze impactvolle rol in het openbaar bestuur?

Telefoonnummer:

06 - 24 63 47 16

Email:

Wij helpen je bij de volgende vragen

√ Wie ben je als je geen wethouder meer bent?

Er niet meer bijhoren; wat betekent dat voor je? Voorheen wisten de mensen en bedrijven je te bereiken, maar hoe bereik jij hèn in je zoektocht naar een nieuwe professionele uitdaging? Wie ben jij, als mens, als je je politiek-bestuurlijke jas uitdoet? Wat vind je belangrijk, wat zijn je waarden en overtuigingen, wat neem je mee uit het verleden? Wie wil je zijn en waarop heb je je nog te ontwikkelen? Wat raakt je?

√ Waar ben je goed in en waar word je blij van?

Je vraagt je af: welke competenties heb ik eigenlijk, hoe krijg ik ze over de bühne? Op welke manier kan ik een zinvolle bijdrage blijven leveren aan de samenleving? Aan welke ambities ben ik tot nu toe niet toegekomen? Je zoekt handvatten voor een heroriëntatie, zowel professioneel als misschien wel persoonlijk.

√ Hoe kom je daar waar je wilt?

Je hebt een weg te gaan naar je nieuwe uitdaging. Die weg is een ontdekkingstocht: naar jezelf, je ambities en je talenten. Die weg kan hobbelig zijn, met hordes die je hebt te nemen. Maar ook één met overwinningen, waarvan de belangrijkste misschien wel die op jezelf is. En onderschat de hulpbronnen niet, die je kunt inzetten. Je hoeft het niet alleen te doen.

Vol vertrouwen de volgende stap in je loopbaan nemen:
daar begeleiden we je bij!

Wat kun je
van ons verwachten?

Wij lopen een stuk met je mee op jouw weg. We ondersteunen jou in je ontdekkingstocht, in de keuzes die je hebt te maken en de acties die je gaat ondernemen. Op weg naar een volgende stap in je loopbaan.

 

 

Wat we je beloven? Géén kaartenbak met vacatures of relaties die je wel aan een nieuwe job zullen helpen. Natuurlijk hebben we een groot netwerk dat we ter beschikking stellen, maar dat netwerk heb jij ook.

We zetten je vooral in je persoonlijke kracht zodat jij jouw loopbaan kunt vervolgen op de voor jou best passende manier!

 • Onbeperkte individuele coaching

  Intensieve een-op-een coachgesprekken en emailcoaching door toegewijde, gecertificeerde executive coaches die de politieke wereld kennen

 • Niet alleen praten maar vooral doen!

  Samen maken we een plan van aanpak, dat - voor zover relevant - APPA-proof is; wij ondersteunen je om dit daadwerkelijk uit te voeren

 • Onboarding begeleiding

  Begeleiding in het eerste jaar op je nieuwe plek om te zorgen dat je daar goed landt en wortelt

MAATWERK

EN VERDER

WERKVORMEN

 1. Lidmaatschap Academie voor Professionals
 2. Training Eigen onderneming starten
 3. Vitaliteitscoaching
 4. Deelname Werk & Geluk Event 
 5. Training Personal Branding
 6. LinkedIn training
 7. Beoordeling CV en sollicitatiebrieven
 8. Training sollicitatiegesprekken
 9. Advies scholing en training
 • 2x per maand coachgesprekken van 1,5 tot 2 uur per keer
 • op een locatie die privacy biedt
 • een plan van aanpak dat door jou wordt vastgesteld
 • je eigen portfolio, waarmee je je eigen ontwikkeling versnelt
 • desgewenst contact met mensen in een vergelijkbare situatie
 • Biografisch werken
 • Ontdek je drijfveren
 • Familie-opstellingen
 • Werkgeluk-analyse
 • Zelfzorg-interventies
 • Netwerk in beeld
 • en nog vele andere werkvormen; gebaseerd op jouw specifieke situatie en hulpvraag

Jij verdient de beste begeleiding

Wij bieden je dan ook graag onze meer dan 40 jaar ervaring in de publieke en non-profit sector aan.

Mijn rechtenstudie heeft me een stevige basis gegeven voor mijn loopbaan in het lokale bestuur en in de zorgsector. 

Mijn passie: de wereld een beetje beter maken, heb ik in uiteenlopende rollen vorm kunnen geven. In die veelzijdigheid zit mijn kracht. Die zet ik nu als professionele executive coach in bij de begeleiding van mensen – veelal “lonely at the top”- die professioneel op een kruispunt staan.

Ik help hen op weg naar de volgende stap en het eerste jaar in die nieuwe stap, bij het onboarden in de nieuwe organisatie of rol. Politieke ambtsdragers (wethouders, burgemeesters, gedeputeerden) en net gekozen volksvertegenwoordigers hebben mijn specifieke aandacht.

Omdat ik de maatschappelijke drive herken en het politieke bedrijf van binnenuit ken: ik weet vanuit welke “wereld” een openbaar bestuurder komt.

Mijn ambitie nu: op deze manier partij-onafhankelijk mijn bijdrage leveren aan de democratie. Competente aspirant volksvertegenwoordigers en politieke bestuurders kunnen met vertrouwen deze stap in het openbaar bestuur nemen als zij zich bij de start en na afloop in goede handen weten.

Wie is Irène en waar sta ik voor?

In mijn coaching ben ik de frisse blik, de vreemde ogen die onafhankelijk, maar wel met kennis van zaken en op een professionele manier de diepte in gaat, lastige kwesties durf te benoemen, in de hete brij duik, spiegel en zo nodig confronteer.

Wie ben ik als persoon:

 • verdraagzaam, evenwichtig, ruimdenkend, integer, flexibel, toegewijd en loyaal
 • een goede luisteraar, die mensen en situaties doorgaans neemt zoals ze zijn. Iedere mens is voor mij uniek en levert zijn eigen unieke bijdrage
 • het succes van anderen is voor mij de sleutel voor mijn eigen succes
 • ik heb een enorme drive, ben een harde werker en doe de dingen liefst op mijn eigen manier, zodat ik zeker weet dat aan mijn hoge maatstaven wordt voldaan. En ik het verschil maak.
 • Ik word gelukkig van
  • wandelen, fietsen, dansen
  • een goed gesprek, liefst met een goed glas wijn
  • mijn gezin en vrienden om me heen
  • nieuwe omgevingen en culturen ontdekken
  • mezelf uitdagen

Omdat ik voor kwaliteit sta, werk ik in de APPA-begeleiding heel graag samen met De Gelukkige Professional. Een buro met meer dan 25 jaar ervaring in het begeleiden van professionals die op een kruispunt in hun (werkende) leven staan. Net als ik gedreven om het goede te doen en daadwerkelijk resultaten te bewerkstelligen. Vanuit de wens om ieder individu in zijn of haar kracht te zetten zodat persoonlijk én werkgeluk hand in hand gaan.

In de APPA-begeleiding van De Gelukkige Professional ben ik het eerste aanspreekpunt, maar samen met Myriam en Julius de Roo staan we als team ter beschikking van jou. Dat is onze kracht en zo kunnen we maatwerk leveren.

Persoonlijke betrokkenheid, goed luisteren, geduld en rust inbouwen: zo heeft Irène me geholpen om handvatten te krijgen voor afgewogen keuzes in mijn professionele leven. Ik stond op een kruispunt in mijn leven, waarin ik opnieuw een keuze wilde maken voor de invulling van mijn loopbaan. Het coachingstraject heeft mij de rust en ruimte gegeven om te reflecteren op mijzelf, mijn waarden, interesses en competenties, en op de teamrol die mij past. Ik kan hiermee verder!

Anne de Roo, Head of Marketing Communications DIana Fea BV (volgende stap in loopbaan)

De connectie die je maakt, jouw inlevingsvermogen, maar ook de rust die je uitstraalt. Je luistert echt en maakt af en toe een koppeling naar jezelf om zaken “klein” te maken. Je stelt echt op het gemak. Gewoon heel prettig.

Chellie Soons, HR manager Arriva Nederland (doorontwikkelen in rol)

Heel fijn om mijn eigen overdenkingen met jou te mogen delen. Op een prettige manier en zonder oordeel bied je inzichten en praktische tools om zelf weer aan de slag te kunnen. Het heeft me geholpen en uitgedaagd te onderzoeken, te ontwikkelen en structuur aan te brengen in mijn overdenkingen over mijn functioneren in mijn huidige rol en de vervolgstap.

Chellie Soons, HR manager Arriva Nederland (doorontwikkelen in rol)

Irène luistert met volledige aandacht, is empathisch, oprecht geïnteresseerd, denkt mee over oplossingsrichtingen, biedt een prettige uitnodigende omgeving en oordeelt niet. Privé en werk, ratio en emotie mogen door elkaar lopen in dit coachtraject, tenslotte gaat het om mij en ben ik maar 1 persoon.

Hilde Meijs, voorzitter/lid Raad van Toezicht PrinsHeerlijk, Thebe, Altius Aba, bestuurder LaNSCO (onboarding)

Irène is oprecht geïnteresseerd in de ander en kan vanuit haar ruime eigen professionele ervaring een spiegel voorhouden. Irène is een warm en hartelijk persoon en creëert een veilige en prettige sfeer tijdens de gesprekken. Deze combinatie maakt dat je je open durft te stellen en daarmee tot de kern van de coachvraag kunt komen.

Pascale, bestuurder zorgorganisatie (onboarding)

De gesprekken met Irène heb ik als zeer waardevol ervaren. Irène is open, toegankelijk en betrokken. Ze kan goed luisteren, vraagt scherp door en geeft hele waardevolle feedback met voorbeelden uit haar eigen werkervaring. Zo'n frisse en ervaren blik van buiten werkt heel verhelderend als reflectie op jouw manier van werken. De twee belangrijkste thema's waren de invulling van leiderschap vanuit een stafrol en balans, met name tussen werk en privé. Naar aanleiding van onze gesprekken heb ik een substantiële keuze in mijn werk gemaakt. 

Elske de Jong, manager duurzame bedrijfsvoering en MVO Arcadis (doorontwikkelen in rol)

Je staat er niet alleen voor. We helpen je graag.

Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek wat we kunnen betekenen voor je.